- 13 Aralık 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme735
Ceyda Artun, Defya mutfağında sizler için Hawos Oktagon Un Değirmeni, Blendtec Designer 650, Blendtec Wildside Hazne kullanarak hazırlayabileceğiniz lezzetli mi lezzetli bir unsuz mini pide ve avokadolu humus tarifini sizlere sundu. Bu hızla hazırlanan ve oldukça sağlıklı tarifimize bayılacaksınız!
Yapılışı: Unumuzu yapmak için pirinçleri Hawos Değirmen’in 1. Ayarında öğütüyoruz. Elde ettiğimiz unu; nişasta, karnıyarık otu tozu ve tuz ile karıştırıp ardından da suyu ekleyoruz ve homojen bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Hamuru streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenme süresinin sonunda hamuru açmak için hafif nişastaladığımız bir yüzeye alıyoruz. Yaklaşık 3 mm kalınlığına gelene kadar açtıktan sonra yuvarlak kalıplar kullanarak mini pidelerimizi kesiyoruz. Hafif yağladığımız bir tavada yüzleri kızarana kadar çevirerek pişiriyoruz. Her bir yüzeyi yaklaşık 30 sn olacak şekilde pişirmemiz yeterli olacaktır. Humusumuz için nohut suyu veya içme suyu dışındaki tüm malzemelerimizi Blendtech Wildside Hazne’mize yerleştirip karıştırıyoruz. Homojen olmasını sağlayacak kadar suyu yukarıdan döküyoruz. Pürüzsüz, hafif ve akışkan bir kıvam elde edene kadar bu işlemi sürdürün.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap